Free-to-play spel

Om du är intresserad av spel i alla dess former så har du antagligen hört talas om uttrycket free-to-play. Detta uttryck beskriver spel som man kan ladda ned och spela helt gratis utan att behöva betala något alls. I texten nedan så hittar du några exempel på några av de mest framgångsrika free-to-play spelen.

En av de stora giganterna som var en av de första som startade trenden med free-to-play spel är det populära MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) spelet League of Legends. Detta spel är helt gratis att spela och vem som helst kan ladda ned det. Just denna gratis aspekt är vad många tror har hjälpt spelet att sprida sig på så stor skala. I League of Legends så spelar man i lag på fem och tävlar mot motståndar laget och just därför är lagarbete en viktig del av spelet. Lagarbetes aspekten och att spelet är gratis är båda bra motiveringar för att en spelare ska övertyga sina kompisar att börja spela.

Även om man inte betalar något för att ladda ned spelet så kan man välja att betala riktiga pengar för in-game items som man annars inte hade kunnat låsa upp. Detta är ett nytt och väldigt smart sätt att tjäna pengar på. Andra free-to-play spel som använder liknande affärsmodeller är det digitala kortspelet Hearthstone: Heroes of Warcraft vilket också har sett stor framgång inom spelmarknaden och är idag ett av de mest populära spelen.