Gratis är gott

Visst är det härligt när man hittat en riktigt bra rabatt eller rea på något man vill köpa men något som är ännu bättre än att hitta något för ett bra pris är att få det helt gratis. Om man är intresserad av spel så har man säkert märkt att det finns ett stort utbud av olika sorters gratisspel att hitta. Nedan hittar du några tips på gratisspel som man kan spela.

Ett av de mest populära gratisspelen idag är Blizzards Hearthstone: Heroes of Warcraft som har över sjuttiofem miljoner spelare över hela världen. Hearthstone är ett digitalt kort spel där man samlar på magiska spelkort och spelar mot andra personer. Målet med spelet är att få din motståndarens hjältes livspoäng till noll innan din motståndare får dina livspoäng till noll. Spelet består av en härlig blandning av RNG (Random Number Generator) och strategi. Hearthstone följer en free-to-play affärsplan vilket gör att spelet är helt gratis att ladda ned och spela men kan välja att spendera pengar för att snabbare låsa upp nya kort och köpa olika kosmetiska tillbehör såsom nya “characterskins” till sina hjältar.

Ett annat spel som följer free-to-play modellen är det extremt populära spelet League of Legends som man också kan spela helt gratis men som man kan välja att betala pengar för att köpa nya karaktärer eller andra kosmetiska föremål. Det vill säga inga saker som gör att man har ett övertag över andra spelare i spelet som inte har betalat för något. Allt som man köper i spelet kan man fixa genom att enbart spela spelet men det är mycket svårare och tar mycket längre tid på det sättet.